logooprr2804131

ВЕЧЕ СА МОНТИРАНИ КОТВИТЕ ЗА ЗАКРЕПВАНЕ НА ПЛАВАЩАТА СЦЕНА И ВОДНИЯ ЕКРАН В ОСЪМА

Вече са монтирани котвите за закрепване на плаващата сцена и водния екран в река Осъм по проекта с европейско финансиране „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“. Сцената се очаква да бъде монтирана до 11 май, а водният екран до 20 май. Ще бъде поставена и светлинна, прожекционна и звукова техника, за да бъде окончателно завършен ансамбълът на атракциона.

На сцената в реката ще бъде проведено Второто културно събитие по проекта. То ще бъде в две части: от 22 до 24 май и от 28 май до 1 юни.

proekt2804131Второто културно събитие ще открие кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев на 22 май.

В трите дни на първата част на сцената на единствения на Балканите плаващ атракцион ще излязат самодейци от читалищата в общината, деца от детските заведения и представители на клуб „Традиция“, които чрез изпълнения на живо ще разкажат историята на града ни – от Мелта до Ловеч. В синхрон с изпълненията на сцената на водния екран ще върви прожекция на видео и светлинни импресии.

Във втората част на Второто културно събитие на водната сцена ще се изявят младежки формации от града и техни гости от страната. На водния екран ще се прожектира картина за постигане на органичен спектакъл. Едновременно с това видеокамери ще показват изпълнителите на сцената в реално време.

Терасата над реката ще се оформи от изложба-конкурс за графити, както и с фотоизложба на фотографите-доброволци от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“.

Последният ден на второто културно събитие – 1 юни, ще бъде посветен на най-малките. На сцената своите вокални и танцувални умения ще покажат възпитаници на детските градини и ученици от началния курс на училищата. Ще има и шествия на екокостюми, изработени от тях.

proektinovac2804131Първото културно събитие по проекта се проведе от 18 до 21 декември 2012 г.

Проектът ”Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето” е спечелен от община Ловеч по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., схема BG161PO001/1.1-10/2010 „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 491 433,60 лв. По него е предвидено  провеждането на две културни събития в рамките на две години чрез пресъздаване по нов и модерен начин на традиционни за региона обичаи и ритуали.

Организирането и промотирането на иновативното културно събитие се изпълнява от ДЗЗД „Обединение Ловеч – 2012-2013”.

 

Този документ е създаден в рамките на проект”Ловеч-корени от миналото-мостове към бъдещето”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма”Регионално развитие” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  BG161PO001/1.1-10/2010 „ Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Ловеч и при никакви обстоятелства не може да се счита , че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган. BG161PO001/1.1-10/2010/014

4 коментара

  1. Инвестиция с изключителен икономически ефект за общината, дори и за страната. Тя ще даде огромен тласък на цялото икономическо развитие на Северна и дори част от Централна Южна България. Сега вече се очертават светли и безгрижни хоризонти пред бъдещето ни в града. Тук щях да поздравя кмет и общински служители с прекрасната песен на Дайър Стрейтс “Пари за нищо” ако не бях прочел, че прекрасното парче обиждало гейовете.

Comments are closed.