Временна организация на движението се въвежда поради ремонт на жп-прелез при км 90+977 в междугарието Ловеч Север – Ловеч, по път на общинската пътна мрежа на Община Ловеч. Това съобщават от Железопътна секция Горна Оряховица. Поради ремонта е необходимо пълно затваряне на движението на ППС през прелеза в периода от 09.00 часа на 17.05.2021 г. (понеделник) до 09.00 часа на 22.05.2021 г. (събота).

Поставена сигнализация посочва обходен маршрут. При движение по бул. „Мизия“ посока направо до достигане на бул. „Освобождение“, на кръстовището посока наляво, до достигане кръстовището на път III-301 и бул. „Мизия“ посока наляво и движение по бул. „Мизия“ до достигане на кръстовището на прелеза и обратно.

Временната организация за периода е съгласувана с Областната дирекция на МВР – Ловеч.

Ремонтът ще смени досегашната прелезна настилка от дървени траверси с еластична – тип STRAIL След полагането на еластичните прелезни настилки ще бъде намалена значително шумоизолацията, електро- и виброизолацията в района на прелеза, както и ще бъде осигурена комфортна среда при преминаване на ППС.