Отборът на Хандбален клуб „Ловеч 98“, завоювал вицешампионската титла по хандбал на Републиканското първенство (момичета, до 11 години), гостува днес в кабинета на кмета на Ловеч Корнелия Маринова. За достойното представяне на състезанието в периода 10 – 12 юни т.г. в град Стражица момичетата бяха отличени от кмета със специални грамоти.

„Гордея се с вас и вашите треньори, нека новината за вашите успехи стигне до повече хора“, каза Корнелия Маринова, след като се запозна с всяко едно от децата. От своя страна треньорите благодариха за подкрепата на общината.

Битката за купите в Стражица се проведе между осем отбора, разделени в две групи по четири отбора. Шампион стана ХК „Бъки“ –Габрово.  

Нашите момичета под ръководството на треньорите Наско Табаков и Габриела Петрова , с президент на клуба Иван Иванов, се доставиха много достойно. Още повече, че за първи път се провежда републиканско първенство за тази възрастова група. Повечето деца са от училищата „ Васил Левски и „Христо Никифоров“. Въпреки трудната зима те не са преставали да тренират, разказват  те.

Ето как премина надпреварата. Първият ден ловешкият отбор победи убедително  отбора на „Мартен“ (Русе),а  следобед отбеляза втора победа над отбора на град Павликени. В неделя ХК „Ловеч 98“ победи домакина „Левски“ (Стражица) и се класира за полуфиналите.  Там срещна силния противник „Етър“ (Велико Търново), но успя да то победи и на финала отстъпи достойно на „Бъки“.

Съставът на отбора:  Ралица Стоянова (гол майстор на първенството), Вероника Денчева  (определена за най-добър вратар на България), Симона Стефанова, Антоанела Иванова, Паула Стоянова, Надя Жечева, Ева Мирчева, Тея Сакарска, Сурая Юсеинова, Габриела Бояджиева, Кристияна Петкова и Лея Дурчева.