daniela-bobeva1003141Павлин Иванов

От пресцентъра на Областна администрация съобщават, че на 13 март /четвъртък/ от 10:45 ч. в зала 109 на Дом „Преслав“ в гр. Ловеч, Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева ще се срещне с бизнесмени от област Ловеч. Темата на срещата ще бъде „Развитието на бизнеса и намаляване на административните тежести и регулаторни режими“.

От официалното съобщение става ясно, че срещата ще бъде закрита за медии, като информация за събитието ще бъде разказана евентуално през разбирането на някой от участниците на брифинга след това.

Не става ясно и кой са поканените фирми, както и по какви критерии са подбрани. На сайта на Областна администрация липсва покана и информация за предстоящата среща.

Това означава, че срещата няма да бъде публична и открита за всички желаещи предприемачи да участват в нея и да дискутират своите проблеми с ресорния вицепремиер.

Вероятно, канала за разпространение на информацията е твърде специфичен, въпреки заявеното в понеделник желание на Орешарски, Станишев и Местан за откритост.

8 коментара

  1. Ша съ напикая, ако Юнал е поканил Алчо 🙂 Тъй де, хляб дава на хората човека, бизнес прави.

  2. Ами тя затова и срещата е закрита за журналисти. Да не снимат, да не се вижда кой присъства.

  3. Че в тоя умрял селски град като Ловеч има ли бизнесмени, или са тип Алчо и роднината му дето е заместник-областен. В Ловеч добре, че са тия на бюдежтни заплати, че около тях да върви и някаква умряла търговийка на местните гъзета, и това е. Уж и Грейт Уол голяма работа да правят, ама вмсето 2000 души я работят там 100-120 на постоянно. Никром-Мебел и те нещо правят, хайде да броим и Елтос, и аз за друго се не сещам. Другото както казах служители висящи на държавен или общински бюджет. И шепа служители дето работят по клоновете на чуждестранни банки, телекоми, супермаркети, за жълти стотинки. И няма ей тъй една яка фирма, или един як завод дето наистина да прави разликата. Та незнам каква ще я тая среща и с кого, а и за какво.

  4. Какво би могла да им каже тази женица?

  5. Икономическо развитие става с добра организация на производствения цикъл. Ама понеже работодателя може да те кара да работиш колкото време си иска и да си върши още елементарни простотии не му се налага да мисли за това. Не, че нещо ама като си изкараш “големите” пари трябва време за да ги похарчиш по предназначение.

  6. Ама вярно ли е това? УЖАС!!! Как така ,ще има подбор на фирми? Що за дискриминация е това? Ако отида без покана ,/защото нямам такава/ дали, ще ме върнат???

    1. Докато ние виждаме лъжливите социалисти да не живеят социално, да получават пари на гърба на народа, да притежават имущества, да градят палати, да присвояват печатници в името на социализма, да получават заплати и да се контят и пр. и пр., в правото си сме да считаме, че те не са искрени. Следователно, че са лъжливи социалисти….

  7. Зала 109 не е ли голяма за среща с бизнеса?! Тя е по-подходяща за общоградско събрание! Могат да се съберат в кабинета на Областния например, даже ще има място и за журналистите!

Comments are closed.