С нито един глас „За“, с 22 гласа „Против“ и  седем гласа „Въздържал се“ на днешното заседание общинските съветници в Ловеч отхвърлиха предложението за освобождаване на Виктор Стойчев като председател на постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти. След гласуването председателстващият заседанието Кирил Гумнеров се пошегува така: „Бях сигурен, че нито един общински съветник няма да гласува против шефа на данъчното“. Както е известно, освен общински съветник от ГЕРБ, Виктор Стойчев е директор на офиса на НАП в Ловеч.

Предложението за освобождаване бе внесено от председателя на Общинския съвет Петър Цолов във връзка с подадено по-рано заявление от Виктор Стойчев за освобождаването му от функциите на председател на комисията.

В хода на днешните изказвания обаче Виктор Стойчев заяви, че тъй като в правилника на ОбС няма процедура за вот на доверие, той е предприел този ход с цел да провери доверието към него от страна на останалите съветници. Оказа се, че доверието е много голямо, сочи гласуването.

Общинският съветник от БСП Доротея Цанкова обаче провидя в това  някаква политическа игра и обяви, че ще гласува „Въздържал се“, тъй като нейната партия е в опозиция.

 

2 коментара

  1. Я гледай ти!… Жалко…Познавам Виктор като добре възпитан и интелигентен млад мъж и съм изненадана от неговото меко казано твърде странно поведение. Хем подава по лични причини и съображения заявление за освобождаването му като председател на бюджетната комисия към ОбС, хем след гласуване заявява, че е искал да подложи на проверка “доверие” общинските съветници! Една такава алогична постъпка и изказване всеки би приел най-малкото като гавра с околните. Дали пък някои ГЕРБподобни фактори не са оказали предупредителен натиск върху Стойчев, за да направи този компрометиращ го всъщност компромис със съвестта си?! 😀

  2. Аз ценя хората по делата им, не по думите! Не ме интересува постта на Виктор Стойчев. Той се ползва с моята, подкрепа, доверие и уважение, защото достоен и честен човек. И това няма да се промени, на какъвто и пост да се намира. Аз гласувам за да виждам хора като него в управлението и на Ловеч, и на страната си. Да, такива като него са малко, но наивно вярвам, че един такива като него са по- доброто бъдеще!

Comments are closed.