Павлин Иванов

1. Да има нормално, редовно, компетентно и устойчиво правителство е хубаво.
2. Да има някакъв лешпер за Президент не е.

3. Да подкрепиш с цялата си душа, сърце и ресурс хора, които смяташ че са”аматьори”, “харварди”, “умни и красиви”, “съсипали държавата”, “крадци”, “гушкали по левче от кило бенДзин”, “дигнали цената на олиото и краставиците”, далавери Нексо, Мексо, Джемкорп … а същевременно тези същите, които са твърдели че: “си шайка”, “корумпиран”, “съсипал държавата”, “търгуващи с власт и влияние”, пък за капак и арестували те като гангстер (без кавички) да те подкрепят .. не го разбирам. Нито като човек, нито като някакъв занимаващ се с обществени процеси.

Една жена ми каза тези дни, че не може всеки да говори, щото не всеки разбира от политика. И тъй като я познавам, и като интелект и като разбирания, ми стана забавно. Но!
Ми права е! Признавам си – НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ ТЕЗИ НЕЩА! Факт!
Представя ни се, че най-голямото зло и опасност е онзи лешпер. И в името на това, да опазим геополитическата ни ориентация, трябва да затворим очи за безбройните далавери, за скапването на мечтите и желанията на адски много българи, за деградиралия бизнес, политици, избиратели.
Ако случайно някой се замисли, ще осъзнае, че няма никакъв шанс да променим геополитическата си ориентация! Нула, зеро! Независимо колко възраждания ще плюят, стържат, бият или попържат. Нула шанс за промяна!
Независимо от тази липсващо реална заплаха, трябва да затворим очи за онази истинската заплаха, тази която е налична последните минимум 15 години. Тази заплаха, която не дава възможност за реална пазарна икономика, за справедлива правосъдна система, за ефективни здравни реформи, за зачатък дори на смислено образование на всяко едно ниво, за .. толкова безброй доказани бели, сътворени от всички участници в днешната сватба – младоженци, кумове, сватовници, фотогрфафи, хроникьори, публика.
Моят личен минимален стандарт не допуска приемането на всички изброени по-горе, нито методите на облъчване за да стане съешаването от немай къде приемливо.
Освен това, пред мен като човек, има един въпрос без отговор:
Кой днес е добрият?
Аз не виждам такъв. Виждам организираното зло, без да виждам организирано добро.