Националният институт по метеорология и хидрология издаде за 10 юни предупреждение с жълт код за 12 области, включително Ловешка област. Главно в планинските райони ще има интензивни валежи и гръмотевични бури и са възможни градушки. Очакваните количества дъжд са до 20-30 литра на квадратен метър, а локално и до 50 л/кв.м.

Областите, за които има предупреждение за опасно време, са Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Стара Загора, Пловдив, Хасково и Кърджали.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18 градуса, на 2000 метра 12 градуса.

И през следващите дни на много места из страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване вятъра, възможни са и градушки. Те ще бъдат с различен обхват и интензивност. Вятърът ще бъде предимно от север-североизток, слаб, в Дунавската равнина и източните райони, временно до умерен. Температурите във вторник ще остават под 30 градуса, а в сряда ще се повишат.