Моята задача е организирането на честни избори на 11 юли. Продължавам работа с досегашния екип на Областна администрация и уверявам, че няма да има структурни и кадрови промени, с изключение на политическия кабинет, който ще бъде сменен. Новите зам.-областни управители ще бъдат назначени следващата седмица от министър-председателя. Това заяви днес новоназначеният областен управител на област Ловеч Светослав Славчев на първата си среща с медиите.

Задачата е да възвърнем доверието в институциите и спокойствието на гражданите, подчерта той.

Новият областен управител е от квотата на „Изправи се! Мутри вън“.

В 9 ч. Славчев се срещна първо с Ваня Събчева, която му връчи печата на администрацията и ключовете на кабинета. Пожелавам Ви успех и съм уверена, че с професионалния опит, който имате, ще се справите с работата, заяви Събчева. Със заповед на Славчев от днес тя е възстановена на длъжността главен секретар на Областна администрация.

Областният управител се представи днес и на екипа на администрацията, където очерта задачите в краткосрочен план, свързани с изборите. Той благодари за свършеното досега по подготовката на изборния процес.

В следващите дни предстоят срещи на Славчев с ръководителите на териториалните структури и кметовете на общините от областта.

Бившият вече областен управител Ваня Събчева, остава в Областна администрация, като се връща на предишната си длъжност „Главен секретар.“