Името ми е Ванеса Велкова и тази година бях избрана като една от десетте финалисти, подбрани от цяла България, по програмата ASSIST. ASSIST е програма, която подсигурява едногодишна стипендия на ученици от 10-ти клас за академична година в частно училище в САЩ.

Винаги съм се интересувала от изучаването и докосването до чужди култури и езици, придобиването на нови умения и начини за всестранно развиване на моята личност. Ето защо кандидатствах по ASSIST.

Всичко започна с попълването на една апликация по интернет. След което трябваше да изчакам, за да разбера дали съм приета за следващия кръг. Когато открих, че съм допусната до втория и последния кръг на програмата, започнах да се подготвям усилено. Той се състоеше от тест за определянето на нивото на владеене на английски език и интервю. Конкуренцията е огромна. Всеки един от участниците е с голям потенциал. И след около 2 месеца получих най- вълнуващия имейл, който някога съм получавала- имейлът, чрез който ми бе съобщено, че съм приета по ASSIST с пълна стипендия за едногодишно образователно и културно преживяване.

Не мога да опиша колко съм щастлива и готова да прегърна тази възможност в моя живот. Тук е мястото да благодаря на учителите от моята гимназия, които със своя професионализъм ме подготвиха за този етап от моя живот. Благодаря Ви!

3 коментара

Comments are closed.