snowmen212132Първа вандалска проява е регистрирана по коледната украса на Ловеч. Монтираният в петък двуметров триизмерен снежен човек в тревното пространство пред „Български пощи“ тази сутрин осъмна с извадено око. Там има опасност да влезе вода и да изгори цялата инсталация, констатираха на място експерти от общината. Електрическите крушки, служещи за очи, притежават специални диоди и по-трудно се намират нови за подмяната им.

Кметът Минчо Казанджиев се обърна с призив към гражданите да пазят светещата украса, която общината закупи и монтира за децата на Ловеч, за тяхното коледно настроение.

Засега други посегателства по коледната украса няма. Другият триизмерен снежен човек радва от тревното пространство срещу Бароковите къщи, двуизмерната шейна вече грее от сградата на Младежкия дом.

Двуизмерни завеси с бели звездички днес ще украсят сградата на ресторант „Ерфурт“, а други със сини звездички – на Регионалната библиотека.

snowmen212131Иначе светещи завеси и звезди вече са поставена на сградата на общината. Светещи снежинки, висулки и мигащи вежди блестят от Бароковите къщи и Защитеното жилище в Калчевата къща, светещи ленти и звезди радват в централната градска част на Ловеч, утре предстои монтирането им и по бул. „България” и ул. „Търговска”, на Кръговото кръстовище на Салито светна електронно дърво.

Светлинна украса си има и Покритият мост  – вътре и на двата входа красят гирлянди, венци и панделки. Днес бели снежинки, светещи гирлянди и звезди ще грейнат на коледната елха пред Ловчанското читалище. Там ще бъде изграден и детският кът с еленчетата.

 

 

3 коментара

  1. Експерти от общината за по-лесно подмениха главата на снежния човек тъй, като електрическите крушки, служещи за очи, притежават специални диоди и по-трудно се намират нови за подмяната им.

    Киндер сюрприз! Две в едно! Новата глава на снежния човек ще радва гражданите на общината и ще следи за нарушения на обществения ред и вандалски прояви.

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/256.jpg?ver=1

  2. “Монтираният в петък двуметров триизмерен снежен човек в тревното пространство пред „Български пощи“ тази сутрин осъмна с извадено око. Там има опасност да влезе вода и да изгори цялата инсталация, констатираха на място експерти от общината.”

    Преди малко повече от три години с решение на общински съвет от фонд „Приватизация” бяха заделени 90 000 /деветдесет хиляди/ лева за закупуване на камери и организиране на видео наблюдение на ‘рискови’ места в града. Към днешна дата общината реално осъществява видео наблюдение в Ловеч чрез закупените камери.
    Така наречените „експерти от общината” е следвало да се погрижат за безопасността на съоръжението, като го поставят на такова място, което се контролира с видео камера.

    Г-Н КМЕТЕ, КОЙ ИЗБРА ТОВА НЕОХРАНЯЕМО МЯСТО ЗА СНЕЖНИЯ ЧОВЕК ?

    Когато кмета си отговори на този въпрос той ще установи, кой е отговорен за въпросната вандалска проява, защото оставяйки без надзор и контрол едно такова съоръжение, то няма как да бъде опазено само с един „призив към гражданите да пазят светещата украса”. Ако подобни призиви днес работеха изобщо нямаше да има необходимост, от каквито и да е охранителни органи и щеше да живеем в едно „идеално” общество, което 45 години се опитвахме да построим, ама не стана.

    Съгласно чл.44 ал. 4 от ЗМСМА кмета на общината отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, задължителни за началниците на съответните полицейски служби.
    Въпросната вандалска проява е нарушение на обществения ред, за което по закон отговорността е на кмета, а не на гражданите.

  3. Окото на “триизмерния” липсваше още в неделя сутрин.
    Бих желал авторът на горната дописка да уточни за какви точно вандали става въпрос – за силинги или хасдинги. Защото дребната кражбата на крушка може да се окаже дело на някое зле възпитано българско дете. Е, не е като кражбата на милиони по проекти, но това е друга тема за едни други “вандали”.
    А окаяното състояние на златната сцена в реката чие дело е? На природата-майка или на безхаберието на общинарите? Грижете се за народното добро, струва скъпо и е невиждано в света на “двуизмерните” (плоските) мозъци…
    …………….
    “Там има опасност да влезе вода и да изгори цялата инсталация, констатираха на място експерти от общината. Електрическите крушки, служещи за очи, притежават специални диоди и по-трудно се намират нови за подмяната им.” – IDIOTS

Comments are closed.