На 20 февруари служители на РУ Тетевен са извършили проверка на 69 лица и 62 МПС в рамките на специализирана операция провеждана на територията на общината по метода на широкообхватен контрол. Констатирани са 40 нарушения, за които са съставени 34 глоби с фиш и 6 акта по ЗДВП и са връчени 7 ел. фиша.

За времето от 10.00ч. до 20.00ч. на 20.02.2019г. на територията на община Угърчин е проведена съвместна полицейска операция на служители от РУ Угърчин и ЗЖУ-Плевен, с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места и посегателствата срещу собствеността на гражданите, както и проверка на преминаващите през територията лица и МПС.

В хода на операцията са обходени 11 населени места, проверени са 103 лица и 58 МПС, установени са 15 административни нарушения, за които са съставени 5 акта по ЗБЛД, 2 акта по ЗДВП и 8 глоби с фиш. По време на операцията не са допуснати нарушения на обществения ред и извършването на престъпления.

На 20.02.2019г. около 16.55ч. в с. Петревене, лек автомобил «Тойота» управляван от 52-годишен мъж от Тетевен  при преминаване през обозначена пешеходна пътека е блъснал 14-годишно момиче. Пострадалото дете е прегледано в болница и е освободено за домашно лечение, с контузна рана на главата. На водачът на «Тойота»-та е съставен акт за нарушение на ЗДВП, пробата му за алкохол е отрицателна.

 

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 29-годишен мъж от София, след като на 20 февруари около 13.45 ч. управлявания от него лек автомобил «Нисан» е бил спрян за проверка на площад «Възраждане» в града. Установено е, че водачът управлява МПС след употреба на наркотични вещества /техническото средство е отчело положителни стойности за употреба на амфетамин и матамфетамин/. При последвала проверка на лекия автомобил полицаите са открили пушка с неустановена марка и модел и пригодена за стрелба с патрони 22 калибър, както и 41 патрони от същия калибър.Оръжието и боеприпасите са иззети по съответния ред.

Работата по случая продължава.

 

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 22-годишен жител на с. Добревци, който на 20 февруари около 14.50 ч. при управление на лек автомобил в селото е бил спрян за полицейска проверка.

Установено е, че водачът е употребил наркотични вещества, като полевия тест дрегер дръг чек 3000, е отразил положителен резултат за наличието на тетрахидрокарабинол и амфетамин. Работата по случая продължава.