Благодарствено писмо получи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) по повод доброто представяне на общината в инициативата „Аз гарантирам щастливо детство“. Тя се проведе за четвърта поредна година на 6 декември 2021 г. В писмото се казва:

„Приемете моите най-искрени благодарности за взетото участие и доброто партньорство, което реализирахме, чрез нашата инициатива за Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“. С награда са удостоени Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, гр. Ловеч – II място в категория „Значимо партньорство“.

Държавната агенция за закрила на детето високо оценява всички усилия, които са насочени към децата, за това да бъдат те щастливи, обичани, успешни и креативни. Това е нашата мисия и съм изключително щастлива, че във Ваше лице намираме съмишленици.

Благодаря за Вашата ангажираност и съпричастност по темата, свързана с благосъстоянието на децата. Надявам се, че в бъдеще ще си партнираме в предстоящи инициативи и ще надградим сътрудничеството си в името на децата.“

Писмото е подписано от д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД. Поради противоепидемичните мерки награждаването се проведе онлайн.