doktor904141Уважаеми читатели, публикувам полученото на редакционният имейл писмо. Писмо на благодарност към екипа на ловешката болница, нещо, случващо се твърде рядко в наши дни:

“Благодарствено писмо, или животоспасяващо писмо от Стефана Колева Петкова,  пенсионерка на 85 години и жител на град Ловеч

Уважаеми, господин министър,

Уважаема госпожо прокурист,

По молба на майка ми Стефана Петкова пиша благодарственото писмо, аз дъщеря й Камелия Ангелова, като към него се присъединяват синът ми Чавдар Ангелов и съпругът ми Ангел Ангелов. Присъединяват се и всички наши близки и роднини, които бяха и са свидетели на положените за майка ми грижи.

На 25 юли 2015 година след битова злополука майка ми Стефана счупи вкъщи дясната си ръка и десния крак, изпаднахме в ужас, не можехме да я помръднем от мястото на падане и защото е възрастна и болна жена. Подчертавам, абсолютно навреме пристигна, след обаждане на 112, линейка с лекар и санитар, които реагираха изключително внимателно, обясниха ни положението и веднага откараха Стефана в спешното отделение.

Благодарим на екипа, който беше на смяна на 25 срещу 26 юли 2015 година през нощта. Приеха нашата майка веднага и взеха всички необходими мерки. За съжаление същата нощ имаше потресаваща катастрофа в град Ловеч със смъртен случай на мъж. Всички дежурни лекари, медицински сестри, рентгенови лаборанти, санитари, шофьори на линейки тичаха като за последно с цел спасяване на пострадалите. И тук е мястото да отбележим, че през това напрегнато време, никой не изостави майка ни настрани. Благодарим от сърце на целия екип, работил през тази нощ, както и на техните колеги, които бяха в почивка, за които не се съмняваме, че биха постъпили по същия начин. Това, което първо ни направи впечатление е бързината на обслужване на пациента, точна диагноза и навременни първи спешни мерки. Аз като всяка дъщеря бях много изплашена и малко в шок, но от години не сме виждали такава добра екипност на отделение и това ни успокои.

Голямо благодаря и на екипа на отделението по образна диагностика или както си го знаем – „рентгена”. Бързина, точност, акуратност. Виждаме отново екипност.

Първата ни среща с доктор Генов, завеждащ отделение: „Ортопедия и травматология” беше още долу в спешното отделение. Възхитени сме от неговата компетентност и човечност. Търпеливо, коректно и ясно ни обясни за травмите, за бъдещия начин на лечение, за изискванията на НЗОК в такива случаи, за реда в отделението.

Не остана и съмнение у нас, майка ни също настоя да бъде приета, оперирана и лекувана в нашата болница – МБАЛ „Проф. д-р                                                                                                                                                                    Параскев Стоянов” АД.

На седмия етаж ни посрещана дежурният екип на отделението по ортопедия и травматология, начело със Старшата сестра Снежана Станчева. Настаниха майка ни и веднага, въпреки, че беше вече неделя се започнаха съответните медицински процедури.

Възхитени сме от реда, вниманието и високия професионализъм на хората, подчертавам хората, и професионалистите в ортопедично отделение. Всичко тече като часовников механизъм. Безкрайна отзивчивост от страна на целия персонал. Мениджмънтът и екипността на отделението по ортопедия и травматология на седми етаж в Ловешката болница могат само да бъдат пример за висок професионализъм, човечност, липса на каквато и да е корупция, за която много се говори и пише в медиите.

Не знаем с какво и как да опишем благодарността и спокойствието, което ни донесе срещата с тези хора и професионалисти. За нас доктор Генов е постигнал в екипа си това, което е необходимо за всяко едно болнично отделение или звено.

До доктор Генов неизменно стои екип от седем висококвалифицирани лекари – ортопеди Д-р Н. АЛЕКСАНДРОВ, Д-р Й. ДРЕНСКИ, Д-р П. ШЕХЕРОВ, Д-р Е. ТОДОРОВ, Д-р В. ФИЛИПОВ, внимателни не само към нас, а и по наши общи наблюдения към всички останали пациенти. Старшата сестра Снежана Станчева ръководи сестрински персонал от 9 медицински сестри, изключително добри и отзивчиви. В отделението се трудят и 8 санитари, предимно жени и един кавалер, симпатичният на всички болни – Гошо.

Изказваме своите благодарности на лекарите консултанти по медицинския случай на майка ни – кардиологът д-р Митев, алергологът д-р. Пенева, анестизиологът д-р. Кулинска.

Много благодарим на лаборантките от болничната клинична лаборатория. Тихи и акуратни професионалисти.

Дълга ни се видя операцията на любимата ни майка и баба, но бяхме и спокойни, защото попадна в златните ръце на доктор Генов и екипът му. Анестезиолог, професионалист и човек по време на операцията беше д-р Панова.

След операцията майка ни беше реанимирана в ОАИЛ, когато излезе от там каза, че и в това изключително важно отделение и лекари, и медицински сестри и санитари просто са я гледали „като писано яйце”.

В момента майка ни отново е в ортопедия, пак под грижите на екипа на отделението. Слава Богу чувства се вече по-добре, предстои рехабилитация. Не престават грижите за нея.

За съжаление тук искаме да отбележим, че недостигът на финанси е дал отпечатък и в това тежко отделение. Ама те не се предават, стъпка по стъпка, от собствени средства, може би и малки дарения, не сме запознати. Стая по стая се ремонтира, проблем след проблем се отстранява. На големите прозорци са успели да сложат щори, които буквално спасяват в 40 градусовите жеги тежко болните пациенти. Помислихме си, ние не сме богати хора, но как тук е важно дори и една кофа с боя за боядисване на стените да се дари, пак е помощ. Колко много хора минават през отделението, колко много човешки съдби се решават от професионалистите, които работят в ортопедията. Никой от нас не е застрахован за здравето и живота си. Трябва да сме добри, трябва кой, с каквото може да помага.

Ще споделим пред ловешката общественост, радвайте се граждани, че я има Ловешката болница.

Прекрасно е, че в нея има отделения като „Ортопедия и травматология”. Борбеният екип на завеждащия отделението д-р Генов за нас вече е постигнал здравната реформа. Реформа не само със закон, не само с администриране и разпределяне и прекупуване на акции на болницата. Ние видяхме реформа на ново мислене и мениджмънт, на екипност на лекари, медицински сестри и санитари. Реформа – на първо място да бъде професионализма, но не на второ човечността и отношението към пациента.

Поклон пред вас лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари, шофьори на линейки за вашата тежка работа, поклон за професионализма ви, поклон за човечността ви. Да сте живи и здрави вие и вашите семейства.

Нашето семейство остава завинаги благодарно и задължено за грижите за нашата майка и баба Стефана, положени от екипите на МБАЛ „ Проф. д-р Параскев Стоянов” АД – град Ловеч.

Стефана Петкова

Ангел Ангелов

Камелия Ангелова

Чавдар Ангелов

Послепис:

  1. Молим да бъдем извинени, че не сме написали имената на всички лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари, но те са в сърцата ни.

2.Уважаема госпожо прокурист на МБАЛ – Ловеч, молим за Вашето съдействие писмото ни да бъде публикувано в поне две печатни ловешки медии, ако болницата не разполага с нужните средства за отпечатването,то ние ще ги поемем. Очакваме връзки с обществеността да се свърже с нас. Благодарим.

 

01.08.2015 година

Град Ловеч”

1 коментар

  1. Аз се включвам в благодарностите – защото на 24.07 баща ми попадна в същата ситуация (дясна ръка, десен крак) – болницата реагира адекватно и човекът сега се възстановява! Лесно е да плюем по здравните работници, трудно е да разберем, че в условията им на труд, това, което правят, е повече от чудо! Благодаря – ОТНОВО!

Comments are closed.