Без отклонение на показателите е водата за питейно-битови нужди в ловешкото село Йоглав. Това е констатацията на Регионалната здравна инспекция в Ловеч, направила контролно пробонабиране на питейна вода от централното водоснабдяване на селото, и докладвана на областния управител.

Проверката е извършена на 11 юли и е в резултат на взето от областната епизоотична комисия решение заради много загробени патици и нерегламентирано изхвърляне на тор в близост до птицевъдни обекти.

На заседанието на епизоотичната комисия, проведено на 1 юли, стана ясно, че загробените мъртви патици са предадени за унищожаване в екарисаж, но проблем си остава огромното количество тор, насипана край черен път по протежение на над 300 метра, и така е формирано нерегламентирано сметище. Затова тогава беше решено да се свика незабавно заседание на общинската епизоотична комисия към Община Ловеч, на което да се разгледа случаят и да се докладват на председателя на областната епизоотична комисия предприетите действия за разрешаване на проблема. Две седмици след това все още такъв доклад няма.