Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри традиционния рали-крос в село Баховица. Отборен победител на рали-крос „Ловеч’’ 2021 г. стана АСК Старт М Криводол.

Рали-крос „Ловеч’’ 2021 г. е първи кръг от Националния шампионат по раликрос за годината и се проведе на 3 и 4 юли за 33-ти пореден път. Церемонията започна с водосвет и издигане на националния флаг. При откриването кметът Корнелия Маринова сподели, че с директора на състезанието Ивелин Йончев замислят да предложат да се организират догодина два кръга на състезанието в Ловеч, със съдействието на СБА. Публиката приветства новината с викове браво!

Кметът призова всички – зрители и състезатели, да ограничат контактите и да спазват санитарните мерки във връзка с коронавируса. Организатори на събитието са АСК „ВРОМОС“, Община Ловеч и СБА. Участваха 35 състезатели от девет клуба.

Ралито премина при стройна организация. Първия ден бяха свободната и официална тренировка, както и I тур за квалификации. Вторият ден включваше II и III квалификационен тур, полуфинал и финал.

В първа дивизия (до 3500) на първо място се класира Иван Живков АСК Старт М Криводол с Ауди 90, следван от Мирослав Цветанов от АСК Жико Мотоспорт с Форд Сиера, и Антон Хайтов от АСК Жико Мотоспорт с Ауди 90.

В дивизия 2 (до 1600 предно) първото място е за Светослав Миков от АМК Ботевград с Хонда Сивик, следван от Ивайло Здравков от АСК Жико Моторспорт със Ситроен Саксо и Цветан Миков от АМК Ботевград със Сеат Ибиза.

В дивизия 3 (до 2000 задно), финално класиране, първото място е за Цветелин Велков от АСК Старт М Криводол с кола Лада, следван от Калин Байчев АСК Вромос, и Любомир Бойков от АСК Старт М Криводол.

Финалното отборно класиране се води от АСК Старт М Криводол, на второ и трето място са АСК Жико Мотоспорт и АСК Старт М Криводол 2.

На финала кметът Корнелия Маринова връчи наградите на участниците и благодари на организаторите. Състезанието премина с висок градус на емоциите, а гонките бяха наблюдавани от много зрители през двата почивни дни.