От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 27-годишен от Троян е задържан в местното районно управление на МВР, след като на 04 май около 01.15 ч. пред дискотека в града грубо е нарушил обществения ред и е отправял обиди и заплахи към полицейски служители при изпълнение на преките им служебни задължения. По случая е образувано досъдебно производство чл. 325, ал.1 от НК и работата продължава.

На 2 май в РУ Ловеч е получен сигнал за разбит магазин в с. Лисец. По данни на собствениците са отнети около 300 кутии с цигари от различни марки и сумата от 25 лева. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че за времето от 13 до 14 часа на 30 април от търговски обект в града са отнети детски играчки на неустановена към момента стойност. След проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия като съпричастен към кражбата е установен 17-годишен младеж от града. Част от отнетите вещи са намерени и иззети по съответния ред и работата по случая продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в нощта на 04 срещу 05 май от къща в с.Владиня са отнети казан за изваряване на ракия с вместимост 120л, моторен трион, храсторез и кросово моторче. Работата по случая продължава.