От ОД МВР Ловеч съобщават, че 32-годишен мъж от Тетевен е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 04 октомври при управление на лек автомобил в Тетевен е бил спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство.

На 06 октомври около 21.45 ч. в с. Рибарица, лек автомобил «Опел» управляван с несъобразена скорост от 26-годишен мъж от гр. Роман е загубил контрол върху управлението и се е блъснал във врата на частен дом. Пробата за алкохол на водачът е отчела 2,62 промила в издишания въздух. Мъжът е задържан, а по случая е образувано бързо производство.

22-годишен мъж от Троян е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 05 октомври около 02.20 ч. е установен да управлява лек автомобил в Троян след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Образувано е бързо производство.

50-годишен мъж от Троян е установен на 06 октомври да управлява лек автомобил по ул. «Ангел Балевски» с 1,97 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян, а по случая е образувано бързо производство.

25-годишна жена от Тетевен е задържана в местното районно управление след като на 04 октомври около 16.30 ч. полицаи са спрели за проверка лек автомобил, в който младата жена е пътувала и тя е предала доброволно плик със съдържаща се в него суха, зелена тревиста маса, с бруто тегло 12 грама.

При направен полеви тест същата е реагирала на наркотичното вещество “канабис”. По случая в РУ Тетевен е започнато разследване по досъдебно производство.