51-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, информират от Областна дирекция на полицията в Ловеч. Това е станало,  след като на 6 април вечерта е получен сигнал от негов родственик, че в частен дом в село Борима, лицето в явно нетрезво състояние е упражнило домашно насилие спрямо 73-годишната си майка. Работата по случая продължава.

На 07 април около 19.30ч. в с. Градежница е възникнал скандал и последвало сбиване между роднини, като по първоначална информация причина за спречкванто е имотен спор. Пострадала при скандала е 40-годишна жена, която е със срязано сухожилие на лявата ръка.

По случая е образувано досъдебно производство и работа по изясняване на причините за инцидента продължават служителите на РУ Тетевен.

На 07 април около 11 часа, в землището на гр. Ябланица неизвестни лица са спрели лек автомобил, с водач 54 годишен от Русе. Нанесен е побой над двама мъже, на 55 и 60 години, които са били пътници в същия автомобил, както и материални щети по колата.

Потърпевшите са прегледани във ФСМП в Ябланица и са освободени. По случая е започнала проверка и се изяснвят всички лица участвали в инцидента и причините за него.

На 05 април в РУ Троян е образувано досъдебно производство по чл.194, ал.1, чл.216, ал.1 и чл.343в, ал.3 от НК и за срок до 24 часа са задържани двама мъже от града, на възраст 19 и 21 години, които чрез взлом са проникнали в жилище в Троян. Работата по случая продължава.

На 06 април около 23.30ч в РУ Ловеч е получен сигнал от 60-годишен жител на града, че от дома му е извършена кражба на голямо количество златни накити и сребърни монети. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал.1 от НК и работа продължават служителите на РУ Ловеч.