albena1507161Книгата на Албена Ненкова „Софиянката слага още от всичко в един тиган“ ще бъде представена в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 21 юли, четвъртък, от 18 часа. За новата книга от трилогията  „Всичко в един тиган“ директорът на Националния център за книгата Светлозар Желев казва: „Албена успява да намери път до сърцето на всеки. За пореден път тя забърква прекрасна гозба от емоция, чувства, кулинария, душа и влага цялото си сърце и любов в тази книга.”

„Поводът за написването на тази книга е музата и за радост тя е от мъжки род. Винаги ще гася пожарите в тигана с вино, не със сълзи”, коментира авторката. Тя е родена в София, но детството си прекарва в Ловеч. Занимавала се е с туризъм и ресторантьорство. Има издадени три книги – през 2013 г. излиза „Всичко в един тиган”, през 2014 г. пише биографична книга за Николина Чакърдъкова „Богата съм” . През 2015 г. издава  „Всичко в един тиган – срещи с вярата“, която миналата година бе представена в Ловеч.

Поредицата „Всичко в един тиган” е необичайно съчетание от истории от живота, кухнята, рецепти и съвети под мотото „Моля, задръжте вилицата, най-хубавото предстои”. А „пътешествието с вилица” минава през София, Париж и Виена.