5 декември – Международен ден на доброволеца
Албена Йончева
Започнахме през 2007 година и вече 13 години вървим смело напред. Не мога да кажа, че ни беше лесно, но намерихме страхотни приятели, които ни повярваха, и сме заедно и до днес. С цялото си сърце БЛАГОДАРЯ ЗА ДОВЕРИЕТО! Радваме се, че всяка година приятелският кръг се увеличава все повече. Имали сме трудности, неразбиране, спъване, но винаги сме се изправяли. Научихме се да приемаме всяка трудност като предизвикателство и така ние ставахме все по-силни и упорити.
За нас да си доброволец е кауза.
Ние знаем, че за да има едно по-добро утре, трябва да има вчера и днес. Ние стъпваме на вчера, доразвиваме нашето днес, защото знаем, че утре ще има хора с големи сърца, упорити, действащи, можещи и знаещи.

Някои от доброволците вече са големи – студенти, работещи, дори и родители. Те, обаче, оставиха след себе си един уникален заряд: на човек с голямо сърце, изпълнено с разбиране, доброта и обич към хората. Тези младежи се превърнаха в здравата основа на придобит опит, така че техните последователи да продължат и надградят настоящето и бъдещето с още повече любов, вяра, себеотдаване и знания. Всеки един от младите хора, станали част от Центъра за работа с доброволци, притежава качества и добродетели, които могат да се превърнат в пример и за възрастните.

През изминалата 2020 година проведохме благотворителни концерти, обичаната от малки и големи кампания „Забавно лято”, Лятна читалня, разказвахме „Приказки по телефона”, учихме подрастващите за ползите от здравословното хранене и спортни занимания и др.
Честит празник, мили момичета и момчета, от Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” – Ловеч. Бъдете все така активни, отстоявайте своята позиция, бъдете себе си! Покорявайте нови върхове, следвайте мечтите си и запазете човечността и доброто в себе си, защото така се откроявате още повече, защото така ставате по-добри хора, а доброто е в основата на успеха!
Честит празник и на нашите приятели, които са винаги до нас и усещаме тяхната подкрепа!
Честит празник доброволци-добротворци!