cigari11301141На 11.01.2014 год. на територията обслужвана от ОД МВР-Ловеч е проведена полицейска операция за пресичане на незаконна търговска дейност с акцизни стоки. Полицаи от РУП-Луковит, при извършена проверка на пазара в града са установили Т.К.-36 годишен, криминално проявен от с.Буковлък, който държи 5.500 килограма тютюн без бандерол. По случая е назначена проверка.            

Троянски полицаи при проверка на хранителен магазин в с.Борима са открили и иззели по надлежния ред 4.300кг. насипен тютюн без акцизен бандерол, изискващ се по закон. Образувано е досъдебно производство.

Служители на РУП-Ябланица са проверили 4 заведения и 9 хранителни магазина – общо 13 търговски обекта, като няма констатирани нарушения.  

На територията на РУП-Угърчин са проверени 17 бр. търговски обекта и 3 бр. физически лица. При проверка на жилищна постройка в гр.Угърчин, обитавана от 66-годишен местен жител са намерени иззети 37 бр. полиетиленови пликчета с насипен тютюн без български акцизен бандерол и  с общо тегло 3,800кг. По случая е образувана предварителна проверка.

В гр.Ловеч полицаите са иззели общо 52 бр. кутии цигари без бандерол от хранителен магазин и жилищна постройка в кв.”Продимчец”, които са стопанисвани от 38-годишен ловчалия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

1 коментар

Comments are closed.