Пет жертви след пътен инцидент край село Микре.
На 06 юни около 11.30 ч. на ПП София-Варна, в района на с.Микре след сблъсък между насрещно движещи се автомобили:БМВ с ловешка регистрация и Сеат с варненска регистрация , на място са загинали 20–годишен мъж, водач на БМВ-то от гр.Троян и двама мъже от Сеат-а /22-годишен водач и пътник на 23-години и двамата от гр.Варна/. По-късно, в резултат на нараняванията си са починали още двама мъже от Троян, на възраст 27 и 52 години, които са пътували в автомобила с ловешка регистрация. В БМВ-то е пътувал и мъж на 24-години, който е настанен за лечение в плевенска болница, с тежка черепно-мозъчна травма.
По случая е образувано досъдебно производство и се изясняван причините за тежкия пътен инцидент. Работа продължават служители на РУ Ловеч, под наблюдението на ловешката прокуратура.

На 06 юни около 17.00ч. на общински път lov 3005, 32-годишен мъж от Ловеч при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. При инцидента е пострадала 25-годишна пътничка от автомобила, която е прегледана в лечебно заведение и е освободена. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

46-годишна жена е задържана за срок от 24 часа в РУ Троян, след като на 06 юни около 01.15ч. е установена да управлява лек автомобил в града, след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1,87 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

41-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като при проведени оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти от местното районно управление на МВР е установен като извършител на кражба на мобилен телефон от 32-годишен мъж. Отнетата вещ е установена и иззета по съответния ред. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Луковит.