Актуализирани са правилата за ползване на търговските площи на Кооперативния пазар в Ловеч, като вече в пазарния ден сряда няма да се ползват за тържище пътните платна на ул. „Осъмска“. Уточнението се налага във връзка със запитвания на граждани, които считат, че има ограничаване на търговията.

Има достатъчно стационарни  маси в покритата част на пазара, които могат да поемат търговците. Това става ясно от публикуваната през месец май 2021 г. Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч, Раздел  ІІ – Такси за ползване на пазари, тържища, тротоари, площади, улични платна, панаири и терени с друго предназначение. Виж ТУК.

Публикацията е снабдена със схема, която показва наличните маси, както и с втора схема, която посочва каква е посоката на потоците от посетители във връзка с изискванията на санитарните мерки заради пандемията. Входът е откъм ул. „Търговска“, изходът в посока улиците „Осъмска“ и  „Т. Каблешков“.

За отбелязване е, че търговците имат възможност сутрин рано да влизат в бусове в съответните клетки и след приключване на търговския ден за излязат.

Стационарните маси са разположени в западната част на пространството между улиците – „Търговска“, „Тодор Каблешков“ и „Осъмска“ в гр. Ловеч, с лице и достъп от ул. „Търговска“.  Сектор А1 по схемата са първите четири реда стационарни маси с лице и достъп от ул. „Търговска“, а сектор Б1 –останалите стационарни маси.

Движението на МПС по ул. „Осъмска“ в сряда вече няма да бъде спирано, което е в полза на множеството институции в района и на целия транспорт. Припомняме, че по-рано от сергии бе освободена и ул. „Т. Каблешков“.

Определена е и зона „Фермерски пазар“ –  сектор А2, включващ първите четири реда стационарни маси, с лице и достъп от централната пешеходна ос на фермерския пазар; както и сектор Б2 – включва останалите стационарни маси.

Съществува и зона „Пазар-Автогара“  със стационарните маси, разположени на площад „Автогара“ в гр. Ловеч.

Освен това предстои въвеждането на онлайн резервации и заплащане на места на пазара чрез Електронния портал за резервации на общината, раздел бизнес –  https://rsv.lovech.bg/.