Павлин Иванов

Съжалявам за хъшлашкият език, но в ръководството на Община Ловеч са двама директори на училища и един полицай. Тези хора, би трябвало да са наясно, дори като човеци, че безопасността на предвижване по пешеходните пътеки и улиците на града е сведена до минимум във вечерните часове. Особено в есенния и зимния период, когато нощта настъпва рано и видимостта е силно влошена. Проблемът е в символичното осветление, разбира се, там където го има.

Тази вечер има съвсем лека мъгла, а видимостта по улици и пешеходни пътеки е нищожна. Шофьорите карат едва едва, напрегнати до припадък за изникващи дори на пешеходните пътеки облечени в тъмни дрехи деца и пешеходци. Това не е нормално. Това е и много опасно. Просто е слабо, много слабо осветено.

Всички институции си затварят очите, макар широко да пропагандират, че животът и здравето на хората са им били важни. Дрън, дрън. Комисии, решения, събрания, писма и … едно голямо нищо!

Кмет Маринова обяснява, как не знаела „как се пуска това нещо“. За направената за над 6 милиона лева инсталация за променящо силата си осветление в цялата община, става въпрос. Е кой да знае? Бай Вълчо от Дръстене ли?

Госпожо Кмет, ако не слизате от служебния си автомобил и само ви возят, нормалните хора ходим пеша по тъмните улици, пресичаме на слабо осветени пешеходни пътеки, караме със страх по опасно тъмни улици.

Хайде, размърдайте се и си свършете работата, преди да е станала бела. Не дай Боже да е с някое детенце!