Павлин Иванов

Тази сутрин в Ловеч се случи нещо, което бяхме забравили. Брутален побой. И никакво значение няма как се казва човека, жертва на това мутренско посегателство.

От мое име и от името на „Ловеч днес“, категорично осъждам насилието! Не приемам, че в европейски държава, в европейски град, дори някой може да си помисли да посегне толкова брутално, още повече посред бял ден над друго човешко същество!

Бяхме забравили мутренските години. Бяхме забравили бруталното надмощие на грубата физическа сила над човещината и нормалността! Това, което се случи сутринта е недопустимо!

Силно се надявам истината, за причините и за извършителя, да излезе наяве и всеки да получи заслуженото!

От друга страна, категорично не съм съгласен със смехотворните твърдения на кмет Маринова, че Цветан Георгиев е „борец срещу дървената мафия“! Обществена тайна е КОЙ какъв е.

Не разбирам и написаното от кмет Маринова, че тя е „Цветан Георгиев днес“ (което може и да е вярно в един друг аспект), а за случилото се са виновни някакви групи във Фейсбук, някакви зли хорица, които клатят лодката на управление. Смешно е да ни кара да й вярваме, че тя и нейното управление сега падат от Марс и не знаят в какви каши и с какви лица са се забъркали. Освен това е грозно, манипулативно и невярно.

Дано г-н Георгиев се оправи бързо, независимо от ситуациите, в които се е забъркал. Дано компетентните органи бързичко си свършат работата и установят КОЙ и защо върна града ни в мутренските години. Дано всеки си получи заслуженото.

Но,

криво да седим, право да съдим.

Обществена тайна са размерите, схемите и интересите, които „на 90%“ са довели до днешната случка. По-добре е замесените да си замълчат и да се замислят, защото това, вероятно е само сигнал. Грозен, нечовешки, брутален, престъпен, но на 100 % си има причина и тя не е „борба с горската мафия“.

 

Корупцията забърква “играчите” в различни ситуации. Не винаги изхода е щастлив – къщи, коли, жени. Понякога се случва и грозна саморазправа. Дано този случай, не е такъв. Дано органите разкрият истината.

2 коментара

  1. А дали чрез този господин не предупреждават някой друг? Както казва народа:Казвам ти дъще, сещай се снахо!

  2. Аз също осъждам априори грубата физическа разправа. Всъщност дали Ловеч изобщо е излизал от мутренското време, Павлине?!… 🙁
    Не вярвам на 90% от приказките на Маринова пред журналистите, защото:
    1. Ако са подадени от Общината сигнали до прокуратурата за злоупотреби в дърводобива, задължително е трябвало това да се съобщи на пресконференция, която се прави ежеседмично от кмета. Нали Маринова твърди, че работата на екипа й е прозрачна?
    2. Ако няколко пъти са били отправяни вербални заплахи към зам. кмета Георгиев, би трябвало той да е подал поне една жалба до съответните органи на реда или съда. Има ли входирана такава в МВР Ловеч?
    3. Това нападение според мен е сериозно предупреждение, а не опит за убийство, както твърди кметицата. Ако някой е решил да убива някого, ще го направи от раз, а не да му чупи носа и краката…
    Наистина кутсузлия излезе това пишман кметско управление на Маринова – един уволнен зам.-кмет, друг зам.-кмет отсвирен от ОбС и потрошен за нещо си трети зам.-кмет.
    Кой казва, че в Ловеч нищо забавно не се случва и градът е в будна кома?! А?

Comments are closed.