На 13 май около 12.10 ч. на ул. «Княз Имеретински» в Ловеч, мъж от с.Голец при управление на лек автомобил и маневра завиване надясно се е ударил с мотоциклет «Хонда».
В резултат на инцидента водачът на мотоциклета е с нараняване на ходилото. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

Служители на РУ Угърчин след проведени оперативно издирвателни мероприятия са установили и задържали за срок от 24 часа 16-годишен местен жител по подозрение, че в нощта на 12 срещу 13 май от частен дом в селото е отнел сумата от 2000 лева. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служители на РУ Угърчин.

Служители на РУ Троян, в хода на работата с 49-годишен, криминално проявен и осъждан жител на кюстендилско село, който на 13 май беше задържан за кражба на ел.проводници от междустълбия в махала Миревска са установили и съпричастността му към кражба на 1020м. ел.проводници от с.Шипково, извършена през декември 2019 год. Работата по случаите продължават служители на РУ Троян. Образувани са досъдебни производства.

Полицаи от РУ Тетевен след проведени оперативно издирвателни мероприятия са установили 30- годишен жител на с.Васильово по подозрение, че е причинил смъртта на кошута. Трупа на животното е открит на 11 май в местност край с.Рибарица. По случая е образувано додсъдебно производство и работата продължава под наблюдението на РП-Тетевен.