От ОД на МВР Ловеч съобщават за пътен инцидент с пострадало дете. На 11.08.2020г. в 16.45 часа в РУ Тетевен е постъпил сигнал за пътен инцидент, с пострадало дете. Установено е, че 61-годишен мъж от града при управление на лек автомобил в махала “Гечовото” е блъснал внезапно излязло на пътното платно 11-годишно момче.

Детето е откарано за преглед във ФСМП-Тетевен, където е прегледано и е транспортирано за лечение в болница в Плевен, без опасност за живота. Пробата за алкохол на водача е отрицателна,а по случая е образувано досъдебно производство.

54-годишен мъж от София е задържан в местното районно управление, след като на 11 август около 22.45ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Орешак след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 3.01 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 11 август на територията на Троян и Априлци е проведена специализирана полицейска операция за подобряване на пътнотранспортната обстановка.  В хода на предприетите действия и за установени от полицейските служители нарушения, са съставени 5 акта и 33 глоби с фиш, от които 12 са за неправилен престой и паркиране