“Не мога да стоя и да гледам как Ловеч си отива и това ме мотивира да се кандидатирам за кмет на общината”, с тези думи започна представянето си на предизборната среща в село Прелом Радина Банкова. Тя сподели, че изпитва жал към хората по селата, с които се среща в дните от кампанията. Те се чувстват изоставени и забравени, което е следствие от недалновидната политика на сегашното управление в общината. “Аз се чувствам един реализирал се човек, с успешен бизнес през последните 25 години, но считам, че като гражданин, заедно с колегите – бизнесмени от инициативния комитет, който издигна кандидатурата ми за кмет и с подкрепата на общинската организация на БСП в Ловеч, трябва да направим всичко възможно, за да сложим край на сегашното управление”,  заяви Радина Банкова.

По думите й наложително е да се обърне много сериозно внимание на три от отраслите в  живота на хората от общината – здравеопазването с най – голямото предизвикателство – запазването от закриване на болницата в града, образованието – с привличането на млади специалисти и икономиката – със създаването на условия за бързо развитие на малкия и средния бизнес. И всичко това трябва да стане с подкрепата на хората от общината, със задължителния контрол върху дейността на общинската администрация от страна на гражданите.

Хората от Прелом се оплакаха, че нямат магазин за хранителни стоки и им се налага да чакат на улицата три дни от седмицата, когато им докарват хляб от Ловеч. Питейна вода в селото имат по два – три часа на ден и то през ден, никой не контролира работата на водомайстора, от когото са се оплаквали и във “В и К”. Пратени от общинската администрация са идвали в селото, за да окосят поляната в центъра, но са си заминали, свършвайки работата “през пръсти”,

допълниха присъстващите на срещата. Те изказаха недоволство и от арендатора на земя в селото, който с верижните си машини разорал асфалта на една от улиците и сега няма кой да го поправи.

Според кандидата за кмет Радина Банкова, в общинския бюджет трябва много точно да се фиксират суми, които да бъдат предназначени за различни дейности в селата – инфраструктура, водоснабдяване, комунални услуги и много стриктно да се следи дали наистина те се използват по предназначение, защото при всичките й срещи думите на хората в селата са едни и същи – нас като чели ни няма в сметките на общината.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“