Футболният отбор (8 – 10 клас) на Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, се класира на пето място на провелото се републиканско първенство по футбол за юноши в Сливен. За втора поредна година младите футболисти достигат до финалите на ученическите игри, като миналата година се окичиха с бронзови медали. Жребият ги изпрати в „желязната група“ с отборите на бъдещия шампион от Бургас (съставен от футболисти на „Черноморец“ Бс) и футболната школа на Етрополе.

На финалната права футболистите от Ловеч победиха домакините от Сливен с 2:1 и спечелиха 5-то място в крайното класиране. Пътят до републиканското първенство не бе лек. След като стана общински и областен първенец, отборът постигна победа в първата зона над Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен, на техен терен.

Следващият мач бе със зоналния първенец от областите Велико Търново и Габрово – СУ „Бачо Киро“ – гр. Павликени, който спечелиха с 3:0. На края в гр. Червен бряг победиха отбора на Монтана с 1:0 – първенец на областите Монтана, Враца и Видин.

Така станаха най-добрият ученически отбор в Северозападна България и добиха право за участие на републиканското първенство по футбол за юноши (8 – 10 клас) в гр. Сливен. Заслружени поздравления за треньорите Георги Николов и Красимир Райков.