policВ РУ Троян за срок от 24 часа са задържани две жени, заподозрени в кражба на пари от частен дом. Това съобщават от ОД на МВР Ловеч.

На 08 януари 87-годишен жител на с. Дебнево е сигнализирал в полицията в Троян, че ден по-рано две жени са влезли в дома му в селото и са отнели сумата от 335 лева. Проведени са незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на които са установени и задържани 29-годишна жена от Дебнево и 23-годишна от Троян. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От полицията информират и за това, че на 08 януари служители на РУ Ябланица са спрели за проверка лек автомобил управляван от 31-годишен мъж от гр. Тетевен. В хода на проверкатата, в превозното средство служителите са забелязали пистолет, за който водачът твърди, че е негова собственост, но му е загубил документите. При направена справка в масивите на МВР не са открити данни за регистрацията на оръжието и то е иззето по съответния ред.  За случая е уведомена Районна прокуратура-Ттевен и работата продължава.