След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура-Ловеч, осъдиха мъж, за продажба на маркови стоки без съгласието на притежателите на изключителните права.

В.Г. се призна за виновен за това, че на 27.02.2019 г. в гр. Ловеч, на Общински пазар, на търговски щанд, използвал в търговска дейност, като изложил за продажба стоки – спортни обувки и маратонки, общо 67 чифта със знаци и обозначения, представляващи регистрирани търговски марки по Закона за марките и географските означения: 9бр. чифта спортни обувки с означение – „Adidas“,

правата върху която марка се притежава от  Adidas SE, Germany и Adidas International Marketing BV- The Nitherlands; 25 бр. чифта спортни обувки с обозначение за марка „NIKE“, правата върху която марка се притежава от Nike Innovate C.V,USA; 24 броя чифта спортни обувки с обозначение за марка „PUMA“, правата върху която марка се притежава от  PUMA SE,  Germany; 8 броя чифта  спортни обувки с обозначение за марката „FILA“,

правата върху която марка се притежава от FILA LUXEMBOURG S.A.R.L, Luxembourg  и 1чифт спортни обувки с марката LACOSTE“, чиито права се притежава LACOSTE, France. Всичко използвани стоки /67 бр. чифта спортни обувки/, с обозначения за търговски марки, регистрирани и обект на изключителни права и защита, използвани без съгласието и разрешение на притежателите им, на стойност като оригинални стоки – 12 448 лева, а като  имитация на стойност 3 045 лв – престъпление по чл.172Б, ал.1 от НК.

За извършеното деяние на В.Г. е наложено наказание пробация за срок от шест месеца, с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Предметът на престъплението – 67 броя чифта спортни обувки,  следва да се отнеме в полза на държавата и да се унищожи.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.