РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОБЩИНСКО “ВиК” ДРУЖЕСТВО ВСЕ ПАК ЩЕ ИМА!

ГЕРБ И БСП СЕ ОПИТАХА ДА БЛАМИРАТ ДОПИТВАНЕТО ДО ГРАЖДАНИТЕ!

За пореден път БСП и ГЕРБ в Ловеч гласуваха съгласувано, в опит да провалят идеята на Кирил Гумнеров за провеждането на местен референдум, който да определи дали “ВиК” дружеството до стане общинско. Изненадващо този път, те, въпреки очевидната им задкулисна договорка, загубиха.

В подкрепа на референдума се обявиха почти всички останали съветници и предложението на Гумнеров мина на второ гласуване с 18 гласа „ЗА“. То беше подкрепено и от бившия кмет Минчо Казанджиев, който въпреки някои резерви, единствен от социалистите даде рамо на идеята.

„ БСП и ГЕРБ в града ни често се подкрепят едни-други – коментира случилото се Кирил Гумнеров. – Само преди месец те пак заедно гласуваха против внесеното от мен предложение за излизането на общината от ВиК асоциацията. Единствено така можехме да търсим предоговаряне и понижаване на цената на водата за ловчалии. Вместо да скочат срещу увеличението, те на практика узакониха по-високите цени, който ще плащаме всички ние.“

Припомняме, че преди броени седмици “ВиК” Ловеч получи разрешение от КЕВР да увеличи цената на водата за ловчалии с 25%. Крайната цена вече е 3.11 лева за кубически метър.

„ Аз имам съмнения, че двете партии ще се опитат по всякакъв начин да попречат на референдума. С всички средства. И се питам защо ги е толкова страх от гласа на хората? Нали същите тези хора плащат заплатите им – обясни опасенията си Кирил Гумнеров. – Идеята ми беше да се чуе гласа на жителите на Ловеч. Политиците отдавна сме ги чували и нищо добро не е произлязло от това! „

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

ПП “Партия Български Социалдемократи“