На 26 септември около 23.00 часа, в кв. «Гозница» екип на РУ Ловеч е извършил проверка на лек автомобил «Форд» управляван от 19-годишен младеж от града.  Установено е, че непосредствено преди проверката от дясната  страна през преден  прозорец  е изхвърлена суха,  зеленокафява тревиста  маса.

При полеви тест веществото е реагирало на канабис. В хода на процесуално следствените действия е извършено претърсване на автомобила, като зад предна лява седалка е намерен къс растение, с размери 1см на 1.5см  реагиращо на канабис. Общо бруто тегло на намерения канабис е 3,6гр.

Водачът и тримата пътуващи в автомобила: 18-годишен от с.Баховица, и 20 и 18 годишни от гр.Ловеч са задържани за срок от 24 часа в РУ Ловеч. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

От ОД МВР Ловеч съобщават и за още един подобен случай. Задържана 22-годишна жена от Троян, след като на 26 септември около 14.50ч. на улица в Ловеч  е извършена проверка на лек автомобил, в който младата жена е пътувала и е установено, че държи в себе си бяло кристалообразно вещество, реагиращо на кетамин, с бруто тегло 0.6 гр. По случая е образувано досъдебно производство.