18-годишен младеж е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като в нощта на 13 срещу 14 август при управление на лек автомобил в с. Торос е спрян за полицейска проверка  и при тестване с техническо средство за наркотици е отчетен положителен резултат за метамфетамин. Водачът е дал и кръвна проба във ФСМП-Луковит. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

47-годишен от с.Дерманци е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 12 август около 21.45ч. е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.94 промила.

По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

48-годишен от с. Гулянци е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 13 август в Орешак, при управление на лек автомобил мъжът е бил спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотично вещество – кокаин.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия и извършено претърсвате на превозното средство, полицаите са открили пакетче, с бяло прахообразно вещество реагирало при полеви тест отново на кокаин и пликче с бяло кристалообразно вещество, което при тестване е дало положителен резултат за метамфетамин.  В РУ Троян е започнала работа по две досъдебни производства – по чл.343б, ал.3 от НК и по чл.354а, ал.3 от НК.

На 13 и 14 август на територията на община Луковит е проведена полицейска операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 52 лица и 29 МПС и за установени нарушения са съставили 10 глоби с фиш и 9 акта по ЗДвП.