Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова коментира последните решения на Министерския съвет като доказателство, че правителството продължава усилено и отговорно да помага за благоустрояването на нашия град.

На 18 декември т.г. на поредното правителствено заседание бяха одобрени допълнителни разходи/трансфери за 2019 година, в които като точка №43  фигурират средства в размер на 1 500 000 лева за Ловеч.

„Нашата общественост много добре вижда колко много и как добре променяме  градската среда. Започнахме от централната градска част и образователната инфраструктура, но паралелно вървят ремонти и в крайните квартали. Не случайно сега  новоотпуснатите средства отиват в кв. „Гозница“ и Индустриалната зона. Цялото това обновление се случва както с помощта на Европейските фондове, така и със стабилната  подкрепа на правителството“, допълни Корнелия Маринова.

С отпуснатите средства ще бъдат ремонтирани два обекта.

Ще се реализира основен ремонт на улица „Нарцис”  в квартал „Гозница”, която се намира северно от река „Гознишка бара” и е свързана с улица „Янтра”. Улицата сега е без настилки и без тротоари. За обекта има одобрен инвестиционен проект.

Вторият обект е реконструкция и рехабилитация, включително въвеждане на енергоспестяващо осветление, на улица „Крайречна”  в Ловеч.  Улицата се намира в  Източната индустриална зона, от дясната страна на р.Осъм. Настилката е силно компроментирана, липсва улично осветление и тротоари. За обекта също има одобрен инвестиционен проект.