От ОД МВР Ловеч съобщават, че 24 годишен жител на Троян е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като в първите часове на днешния ден, при управление на лек автомобил «Дачия» мъжът е бил спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на амфетамин и матамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

41-годишен троянчанин е задържан в РУ Троян след като на 13 ноември около 19.45ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,13 промила. По случая е образувано бързо производство.

От полицията съобщават и за инцидент станал на 13 ноември около 12.00ч. на ПП I-4 в района на с. Български извор. 26-годишен мъж от гр. Левски при управление с несъобразена скорост на лек автомобил „Фолксваген Поло“ е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в лек автомобил «Рено».

В резултат на сблъсъка «Рено»-то от своя страна се е  удрило в  товарен автомобил «Фолксваген». При инцидента леко е пострадала 28-годишна пътничка от «Рено»-то. Пробата за алкохол на всички водачи е отрицателна. На водачът на «Фолксваген Поло» е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след като на 13 ноември при полицейска проверка е установено, че 21-годишен жител на с.Тодоричене управлява лек автомобил с регистрационни табели издадени за друго МПС.