Писателката Десислава Николова и нейната фондация „Кажи здравей на здравето“ дариха термолегло с фотолампа, перфузори, пулсоксиметър, ларингоскоп, веноскоп за недоносени бебета и кислородни палатки на Неонатологичното отделение на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч. Стойността на апаратурата за отделението е 9800 лева, а средствата са и от млади семейства, събрани на техните сватбени тържества.

От пет години авторката се е посветила на благотворителна дейност, като закупува апаратура за неонатологични отделения в страната. Лечебното заведение е единадесетата българска болница, която ще получи важна апаратура, благодарение на усилията на младата писателка.

Десислава Николова и нейният проект „Подари щастие“ се финансира от продажбата на авторската ни книга „Щастлива и красива бременност като моята“. Парите отиват изцяло за закупуване на кувьози и апаратура за недоносените бебета“, заяви Десислава Николова от фондацията. Партньор на кампанията е организацията Ашомер Ацаир, които подпомагат проекта с безплатна реклама в интернет.

„От 37 години работя в това отделение и много рядко са тези хубави моменти. Дарението, което ще получим от млади хора, е изключително ценно за нас. Получаваме неща, които досега не сме и мечтали да ги имаме“, заяви д-р Петя Станчева, началник на Отделението по неонатология. Тя изрази благодарността си към дарителите и добави, че съвременната апаратура ще бъде от изключително голяма помощ за медиците, повечето от които са възрастни хора.

По думите й лечебните заведения имат остра нужда и недостиг на средства, медикаменти, консумативи. „Даваме любов, всеотдайност, труд, но ни е необходима техника за работа с най-малките бебенца. Изключително сме щастливи за това дарение, което ще получим. Радвам се, че се дава равен шанс на нашите дечица, родени в ловешката болница, да получават всичките качествени грижи, както в най-големите клиники в България“, каза още д-р Станчева.

Младите хора от Ашомер Ацаир споделиха, че чрез работата си в помощ на проекта, те изграждат така необходимото критично мислене, работа в екип, лидерски умения, проактивност и активизъм.

Всеки, който желае да се включи в благородната кауза може да закупи книгата на  Десислава Николова „Щастлива и красива бременност като моята” или да направи дарение по банковата сметка, цитирана по-долу:

Банка Райфайзенбанк България;
BG86RZBB91551007379705;
Фондация „Кажи здравей на здравето“;
Tитуляр: Десислава Николова
Пей пал – podari.shtastie@gmail.com

За книгата „Щастлива и красива бременност като моята”

Десислава Николова споделя своите най-незабравими 9 месеца и успя да повлияе положително на стотици бъдещи майки да заченат, да имат по-спокойна бременност и по-леко раждане. С всяка закупена книга, читателите допринасят за подобряването на средата в неонатологични отделения в страната, работещи с остаряла апаратура, която създава риск от непълноценно развитие и трайни увреждания при недоносените бебета.
Повече информация за благородната инициатива можете да откриете на страницата на Десисислава Николова – Подари щастие във Фейсбук.