М.с. инж. Генко Петров
председател на Моделклуб – Ловеч

През изминалата седмица се проведе националното първенство по Авиомоделизъм в класовете свободнолетящи авиомодели. Напреварата се проведе на поляната край с. Вълчитрън, обл. Плевен при динамични метеорологични условия. Природата предложи от всичко – слънце, дъжд и силен вятър.

Въпреки трудностите, спортистите на “Моделклуб-Ловеч” се справиха отлично завоювайки общо 11 призови места от които 5 шампионски титли.

С максимално възможни точки Венцислав Минев стана шампион в категория планери F1H и надпреварата за EuroChallenge при мъжете. Също с пълен резултат, в категория авиомодели с гумен двигател F1B, възпитаничката от ПЕГ Екзарх Йосиф I м.с. Ванеса Вескова отнесе шампионските титли при мъже и юноши. В същата категория при мъжете м.с. Генко Петров се класира на трето място. Възпитаничката на ОУ Христо Никифоров, Виктория Пейкова участва в две категории – планери F1A и планери F1H. В класирането за юноши завоюва шампионските титли и в двете категории и надпреварата за EuroChallenge. Качи се на стълбичката и редом с мъжете като в категория планери F1A се класира на второ място а в категория планери F1H и надпреварата за EuroChallenge взе бронзовите медали. Така и четиримата ни участници се окичиха с общо 11 медала от първенството.

Следващите седмици ще бъдат натоварени за спортистите от “Моделклуб-Ловеч”. м.с. Генко Петров ще вземе участие в Европейко първенство за мъже, което ще се проведе в Унгария от 23-ти до 28-ми юли.

В началото на август пред юношите Виктория Пейкова и м.с. Ванеса Вескова предстоят две световни купи и участие в Световно първенство, домакин на което е България.

Пожелаваме на всички добри термики и високи резултати.