По повод Международния ден на младежта 12 август сдружение „Екомисия 21век“ организира за поредна година своеобразен празник за младите хора на Ловеч. Събитието ще се проведе на самият ден 12 август /понеделник/ от 17.00 часа на площад „Екзарх Йосиф І“.
Тази година в инициативата ще се включат доброволци от „Екомисия 21 век“, Български Червен кръст – Ловеч, както и представители на Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“. Основен партньор в отбелязването на Международния ден на младежтна 2019 г. е читалище „Бяла Анаста”, като инициативата ще се осъществи с подкрепата на Община Ловеч.
Събитието ще започне с нетрадиционна масова снимка в 17:00 часа на площад „Екзарх Йосиф I“. Младежи, облечени в черни и бели тениски, ще се подредят във формата на Панда. Идеята е снимката да напомни за изчезващия вид и за това колко е важно да опазваме природата и нейното многообразие.
По време на инициативата освен музика и танци ще се демонстрира и как старото и счупено може да се превърне в изкуство. Мария Стоева, специален гост на събитието, ще изработи арт пано от счупени керамични плочки.
Също така на 12 август младежите ще имат възможност да видят как се правят временни татуировки с натурална къна.
Доброволци на младежката организация на Червения кръст – Ловеч, ще се включат с атрактивно обучение по оказване на първа долекарска помощ.
Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ ще участва със спортни и занимателни игри, част от тяхна инициатива „Забавно лято“.
Ще има още изненади!
Заповядяйте на 12 август 2019 площад „Екзарх Йосиф І“ 17.00 часа.
12 август е обявен за Международен ден на младежта през 1999 година с резолюция на ООН, а в България го отбелязваме от 2007.