Окръжна прокуратура-Ловеч ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 59-годишен мъж за убийството в с. Лисец. В.В. е привлечен като обвиняем за това, че на 18.10.2019 г. около 21.30 часа, в с. Лисец, обл. Ловеч, на ул. „Центранла“, умишлено умъртвил Б. Б., на 41 г., след като го прострелял в гърдите с пистолет марка „Глок“ – престъпление по чл. 115 от НК.

В РУМВР – Ловеч е образувано досъдебно производство за извършено убийство в с.Лисец, Ловешка област. На 18.10.2019 г. вечерта в дома на родителите на пострадалия, на 41г. от с. Баховица, имало семейно тържество, на което присъствали роднини и техни познати. Имало пусната музика. Около 21:30 ч. на портата на дома отишъл съсед на семейството, който извикал да спрат музиката. Родителите на пострадалия излезли на портата и започнали да се карат със съседа. Излязъл и пострадалият. Съседът ударил бащата на пострадалия и той паднал на земята. Близките се насочили към съседа и той извадил законно притежаван пистолет, като започнал да заплашва, че ще стреля. Произвел три изстрела, единият от които попаднал в гърдите на пострадалия. Последният бил откаран в МБАЛ-Ловеч, където около 22:00ч. починал.

Извършителят е привлечен като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение задържане за срок от 72 часа до довеждането му пред съда.

Разследването се ръководи от Окръжна прокуратура-Ловеч.