Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем  за това, че при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение, в резултат на което настъпило пътнотранспортно произшествие, при което причинил по непредпазливост смъртта на 45-годишна жена.

Обвинението срещу Б.Л. е за това, че на 31.12.2021 г., на път П-З, Ловеч – Троян, при км. 60+570, с посока на движение гр. Ловеч, при управление на товарен автомобил „Тойота Хайлукс“, нарушил правилата за движение. Той превишил допустимата за участъка от пътя извън населено място скорост от 60 км./ч. въведена с табела Т17 на жълт фон с надпис „Опасен участък! Danger zone!“ и изображение на пътни знаци А40, В 26/60/, Т2 /4 км./, като се движел със скорост от 96,91 км./ ч.  В резултата на това,  при излизане от десен завой, автомобилът загубил устойчивост и се ударил в крайпътно дърво. При настъпилото пътнотранспортно произшествие  по непредпазливост причинил смъртта на Ф. Л., която пътувала в управлявания от него автомобил – престъпление по чл. 343, ал.1, б.” в”, във връзка с чл.342, ал.1, предложение 3 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.