Снимки Руслана Попсавова

На XIV НАЦИОНАЛЕН РИБОЛОВЕН ТУРНИР „ДЕТЕТО РИБОЛОВЕЦ МОЖЕ БЕЗ ДРОГА“ участваха и  състезатели от  отбора по спортен риболов  на “Сдружение ловно рибарско дружество Троян” с треньор Кирил  Илиев. Те извоюваха призовите места  в всички категории.Тази година турнирът се проведе на язовир „40-те извора“ край Асеновград.

Състезателите бяха разпределени в две категории: категория „Деца“, до 14 годишна възраст и категория „Юноши“, до  18 годишна възраст. Наградният фонд беше обезпечен от Националната ловно-рибарска организация и спонсорство от Върховния административен съд. Съорганизатор на турнира беше Българския ловен женски клуб „Бендида“.

Победителите бяха наградени от  Иван Петков – Председател на УС на НЛРС-СЛРБ. Те  получиха купи и много предметни награди.  Нашите момчета спечелиха  в:

Категория „Деца“ – отборно класиране

 

Второ място – СЛРД Троян – 0,645 кг уловена риба

Категория „Деца“ – индивидуално  класиране

 

Трето място – Цветомир Петров от Троян,  СУ” Св.Климент Охридски”,13год – 0,080 кг улов

 

Категория „Юноши“ – отборно класиране

Първо място – ЛРД Троян – 2,730 кг уловена риба

Категория „Юноши“ – индивидуално класиране

Първо място – Николай Копанов от Троян, СУ”Климент Охридски”,17 год – 1,120 кг улов

Второ място – Светослав Цочев от Троян, СУ”Климент Охридски”,16год – 1,000 кг улов

По този случай ръководството на СЛРД Троян събра и поздрави отборът  и треньорът им. Пожела им в бъдеще време още повече успехи. В един много задушевен разговор участниците разказаха за емоциите по време на състезанието

Специалиста по лова към СЛРД Троян, инж.Сашо Василков сподели, че от години този отбор се спонсорира от ловното дружество в Троян.  Всички средства събрани от членсия внос на риболовните билети се влагат в развитието на този спорт. И желанието на всички е да има повече деца, които да се възпитават в спортен дух и любов към природата.

Ето и участниците в отбора:

Мартин Кючуков –  НУ”Св.Св.Кирил и Методий””,13год

Тодор Тодоров –  СУ”Васил Левски””,13год

Цветомир Петров ,  СУ” Св.Климент Охридски”,13год

Иво Станчев –  СУ”Васил Левски”,14год

Николай Копанов ,  СУ”Св.Климент Охридски”,17 год

Светослав Цочев , СУ”Климент Охридски”,16год