В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследват причините за възникнал в първите часове на 07 юни пожар в лек автомобил «Ауди А3» , паркиран на ул. «Акад. Иван Урумов». Превозното средство е собственост на 20-годишно момиче от града, а в резултат на инцидента  е изгоряло напълно. Работата по случая продължава.

42-годишен мъж от Ловеч е задържан в местното районно управление на МВР след като на 07 юни около 03.30 ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Търговска» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,34 промила. По случая е образувано бързо производство.

В РУ Луковит на 08 юни е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 35-годишен мъж от с. Койнаре, който е установен да управлява товарен автомобил в Луковит след употреба на наркотични вещества /кокаин/. Работата по случая продължава.

На 07 юни полицаи от РУ Ябланица са провели специализирана операция при която са извършили проверка на 65 МПС и 72 лица и за установени нарушения са съставили 18 акта и 12 глоби с фиш.