Възпитаниците на Детското полицейско управление при СУ „Тодор Кирков“ в Ловеч бяха на гости на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на 11 декември сутринта. В навечерието на Коледа те изненадаха кмета с ръчно изработени от тях сурвакници, както и със снимка в рамка от съвместната дейност.

В кметския кабинет децата Александър Конов, Младен Александров, Паоло Скрипко, Иван Горанов, Вилислава Калинова и Елица Каменова бяха почерпени с шоколадови бонбони и сок. Заедно с малчуганите бяха главен инспектор Златин Михайлов, началник на РУ на МВР Ловеч, старши инспектор Виолета Маринова, областен координатор на програмата, и старши учител Детелина Карапетрова.

Те изказаха своята благодарност към Община Ловеч и лично на кмета за партньорството и постоянната помощ. Визитата стана ден след като малките полицаи за трета поредна година спечелиха призови места и участваха в церемония по награждаване в конкурса за рисунка на тема „Аз и Детско полицейско управление“. Александър Панчев от ОУ „Христо Никифоров“ е удостоен със специална награда в конкурса, а Мартин Сираков от СУ „Тодор Кирков“ е отличен с първа поощрителна награда.

Малчуганите изказаха впечатленията си от неотдавнашното запалване на светлините на коледната елха и богато украсения град.

От своя страна кметът каза: „Вашата г-жа Детелина Карапетрова е уникална като начин на работа, като отношение и активност, като човек и затова й се получават нещата. Без Виолета Маринова, без Златин Михайлов, без хората в самата полиция, няма как да станете истински полицаи, нали? Защото само полицията може да ви научи на това. Това е професия, която се учи с години, придобиват се умения, изгражда се характер. И трябва мама и татко също да са съпричастни. Всички чакаме на вас, които растете, които се учите и за които съм сигурна, че ще станете още добри полицаи. Обществото разчита на вас, деца. А ние в Ловеч сме готови да помагаме с всичко, което е необходимо, за да се случват нещата занапред по най-добрия начин.“