Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова в понеделник сутринта, 2 септември, връчи ключовете на една линейка, дарение от Ерфурт, Германия, на Многопрофилна болница за активно лечение “Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч. Дарението прие изпълнителният директор д-р Румяна Нановска, която благодари за оказваната подкрепа на местната държавна болница.

Линейката ще обслужва пациентите на „Спешно отделение“ в МБАЛ – Ловеч. Досега за отделението са работили две стари линейки, които са доста амортизирани. Дарението е просто добре дошло за болницата, каза д-р Нановска.

Кметът Корнелия Маринова сподели, че и занапред общината ще помага на местната болница, защото тя е от първостепенно значение за населението.

Първоначално тази линейката беше предназначена за Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, но се оказва, че там нямат екип, който да я обслужва. В същото време в болницата изпитват недостиг на подобни специализирани коли.

„Постигнахме договореност между институциите, съгласувахме прехвърлянето и с дарителя и сега колата вече е в МБАЛ Ловеч“, обясни Корнелия Маринова.

Линейката е част от голямото дарение, което пристигна в Ловеч на 10 май т.г. при гостуването на главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн. То се състои от три леки автомобили – два броя VW Golf и една Skoda Fabia, един автомобил за оказване на бърза помощ, 23 броя компютри и парична сума.