На 11 декември криминалисти от РУ Ловеч са установили и задържали за срок от 24 часа двама криминално проявени мъже, съответно 30-годишен от Ловеч и 26-годишен от с. Дойренци, по подозрение в извършването на множество кражби на територията на града.

В хода на проведени оперативно издирвателни мероприятия служителите на РУ Ловеч са установили, че в периода от м. септември до края на м.ноември 2019 година, двамата мъже поотделно или в съучастие са извършили кражба на: около 110 литра дизелово гориво, резервоар за дизелово гориво, 10 колани за укрепване на товари и 3 акумулаторни батерии от 4 МПС паркирани в Ловеч; от дърводелски цех в ж.к. „Здравец“ е извършена кражба на различни по вид и модели електрически, дървообработващи инструменти;  счупено предно панорамно стъкло на лек автомобил „Хонда“, паркиран на бул. „България“; кражба на 4 автомобилни гуми, сгъваема шатра и 4 сгъваеми маси от апартамент в ж.к „Здравец“;  взломяване на входна врата и проникване в магазин за „Домашни потреби“ в ж.к „Здравец“, откъдето са отнети различни по вид, марка и количество козметика, перилни препарати, ароматизатори, детски играчки и др. вещи на обща стойност около 2000 лв.

Част от инкриминираните вещи са иззети по надлежния ред и работа по образуваните досъдебни производства продължават служители на  РУ Ловеч.