Конкурс за най-добър козунак, обреден хляб и постна баница организира Община Ловеч. Кулинарното състезание е част от Националния събор на народното творчество „Цветница в Ловеч“ и ще се проведе на 12 април 2020 г. на пл. Тодор Кирков.

Записването за участие в конкурса за вкусни печива е в срок до 27 март 2020 г. Заявки за участие могат да се изтеглят от сайта на Общината и се подават в стая № 310, ет. 3  на Община Ловеч, на имейл адрес: i.nikolova@lovech.bg или по пощата.

Участниците е необходимо да представят поне едно печиво от една от изброените категории: козунак, обреден хляб или постна баница, като няма ограничение за вида и броя на изделията, които един участник представя.

В конкурса могат да се включат както индивидуални участници, така и организирани групи от училища, читалища, пенсионерски клубове, самодейни състави и други, като един отбор може да включва максимум 5 участници. Кулинарните експонати трябва да бъдат придружени от табелка, на която да са изписани имената на участника и името на изделието.

Регламентът на конкурса и Заявката за участие са публикувани на сайта на Община Ловеч.

Телефон за повече информация: 068 688 299.