Конкурсът „Мис Славната България 2018“ ще се проведе на 28 юни /четвъртък/ от 21.30 часа на античната сцена на Ловешката средновековна крепост. Събитието е с подкрепата на Община Ловеч, агенция „Глори” и е продуцирано от екип на „A.G.A. Entertainment”. Проявата ще бъде разделена символично на две части – „Минало“ и „Настояще“. Първите два тура ще са посветени на миналото на страната ни и ще символизират традициите и бележитите дати и личности, оставили трайна следа в българската история.

Предвидено е специално дефиле с народни носии, което е традиционно за този конкурс още от първите години на провеждането му. По време на първото издание на конкурса, което беше през 2007 год. носиите бяха предоставени от Националния исторически музей с любезното съдействие на неговия директор тогава проф. Божидар Димитров.

„Искаме да покажем, че българското не е забравено, а младите хора са нужният проводник от поколение към поколение за съхраняването на нашата идентичност, култура, бит, фолклор, историческо и географско наследство“ – заявиха организаторите на проявата.

Участничките в шоуто ще бъдат облечени в народни носии, изработени от модна къща „Перлита“ с дизайнер Мариета Славчева. Музикалната програма в конкурса „Мис Славната България 2018“ ще е изцяло в съзвучие с идеята на организаторите за проявата. Гостите, които ще се качат на сцената, ще представят песни и танци от разнообразния фолклорен репертоар на страната ни. На сцената последователно зрителите ще могат да видят фолклорна  формация „Балкански огън“ при Народно читалище „Бяла Анаста – Ловеч 2016“, певците Преслава Тодорова, Даниел Гългълов и Пламен Денев. Музиката, която пък е подбрана за дефилирането на участничките, също е в духа на конкурса. Съвременното звучене е гарантирано, но във всички изпълнения има фолклорен мотив – някъде е силно изразен, а на други места е загатнат, но чарът му си личи и е лесно разпознаваем, разкриват продуцентите от „A.G.A. Entertainment“.

Водещи на събитието ще бъдат добре познатият ни ди джей и шоумен Анатоли Анастасов, който ще е в тандем с очарователната Цветозара Ангелова. Талантливата Цвети е от Ловеч и има богат опит в подобен род изяви. Като участничка в различни конкурси тя е печелила редица отличия и корони. Госпожица Ангелова е ученичка в елитната ловешка Езикова гимназия, а освен това е и танцьорка в балетна формация „Ралица“, с която също е носителка на редица награди. Наскоро Цветозара се представи отлично и като водеща на конкурса „Малка Мис и Малък Мистър Ловеч“, който се проведе на 2 юни, също на крепостта и бе организиран от модна агенция „Интерсаунд“ и модна къща „Перлита“.

Официален фотограф на конкурса ще е Галин Ганев.