Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова получи поредно отличие по време на представянето на каталога „Дестинация България 2019 – Българските общини- туризъм, култура и бизнес“. Това стана на стилна церемония на 12 септември в столичния Военен клуб. Община Ловеч e наградена в категорията „Културно-исторически туризъм”, грамотата се връчва за успехи в популяризирането на туризма.

При награждаването кметът Корнелия Маринова благодари на организаторите, на министерството на туризма, както и на всички институции в Ловеч, ангажирани с туризъм и култура. Тя отбеляза значението на богатия културен календар на общината и високите амбиции на всички културни институции.

Отличаването на Ловеч е според критерии като постигнати високи резултати в туризма, прилагане и обмен на добри практики, създаване на добър имидж на България. Това са фактори, които утвърждават страната ни като привлекателна туристическа дестинация.

Събитието се организира по повод 27 септември – Световният ден на туризма, а организатор е медийната компания „К и П Адвъртайзинг”. Гости бяха народни представители, кметове на общини, инвеститори, мениджъри, представители на туристическия бранш, медии.

За Световния ден на туризма е издаден и каталог „Дестинация България – Българските общини – туризъм, култура, бизнес”.