Цената на водата в Ловеч пак ще остане висока. Областният управител вкара първото по рода си решение за провеждане на  местен референдум в съда, с явното намерение да го провали. Голям страх ги тресе местните политици от местен референдум, на който хората от Ловеч да кажат какво искат по въпроса за ВиК .

 А вариантите са два.

Първият е дружеството да остане държавно, както е сега, и ловчалии да нямат никакъв контрол нито върху управлението му. Нито пък могат да спрат несправедливото увеличение на цената на водата, което вече беше одобрено от държавата. 

Вторият вариант е да изтеглим активите си и да се направи общинско ВиК, както е в Троян, където цената на водата е над два пъти по-ниска от тази в Ловеч. Тогава и тук ще формираме ниски цени. Троянското ВиК купува водата си от нашето и пак цените му са двойно по ниски! Това би трябвало да говори много на местните управленци.

Да, но троянци имат далновидни политици, които пазят интереса им, а в нашата община такива почти не се намират. Преди месец, когато предложих да се проведе местен референдум за водата, точно двете най-силни политически партии се противопоставиха. ГЕРБ и БСП заедно в общинския съвет гласуваха против правото на жителите на общината да се кажат по въпроса за общинско ВиК.

Същите две най-големи политически партии в Ловеч , ГЕРБ и БСП,  пак в синхрон, отхвърлиха възможността да излезем от ВиК асоциацията и после да предоговорим по-ниски цени на водата за ловчалии. Да се чуди човек защо така упорито работят против интересите на местните хора! Не съм чувал да имат личен интерес в тази работа, ама …

РЕФЕРЕНДУМ ТРЯБВА ДА ИМА!

След последното увеличение с 25% на цената на водата ние плащаме по 3.11 лева за кубически метър вода, която идва до чешмите ни по гравитачен път, тоест почти без допълнителни разноски. Тази цена е ЕДНА ОТ НАЙ-ВИСОКИТЕ в България.

Ние, хората от Ловеч, имаме правото да кажем какво да се случва с местното ВиК. Ние плащаме с нашите пари цената на водата и имаме право да решаващ глас! И големите партии, които очевидно се кланят на други интереси и не им пука за нас, не могат да ни отнемат това право!

А най-циничното е, че същите тези партии, които не искат провеждането на местен референдум, и същите хора, които не дават Ловеч да излиза от ВиК асоциацията и да намали цената на водата за хората, днес те/същите/ пак искат да гласувате за тях. И пак искат да ни управляват.

Няма да стане! Време е за ПРОМЯНА! Гласът на хората е по-важен от гласа на политиците!

Изберете ме за кмет и ще направим ПРОМЯНАТА!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

ПП “Партия Български Социалдемократи“

Сподели с:


Вашият коментар