Цената на водата в Ловеч пак ще остане висока. Областният управител вкара първото по рода си решение за провеждане на  местен референдум в съда, с явното намерение да го провали. Голям страх ги тресе местните политици от местен референдум, на който хората от Ловеч да кажат какво искат по въпроса за ВиК .

 А вариантите са два.

Първият е дружеството да остане държавно, както е сега, и ловчалии да нямат никакъв контрол нито върху управлението му. Нито пък могат да спрат несправедливото увеличение на цената на водата, което вече беше одобрено от държавата. 

Вторият вариант е да изтеглим активите си и да се направи общинско ВиК, както е в Троян, където цената на водата е над два пъти по-ниска от тази в Ловеч. Тогава и тук ще формираме ниски цени. Троянското ВиК купува водата си от нашето и пак цените му са двойно по ниски! Това би трябвало да говори много на местните управленци.

Да, но троянци имат далновидни политици, които пазят интереса им, а в нашата община такива почти не се намират. Преди месец, когато предложих да се проведе местен референдум за водата, точно двете най-силни политически партии се противопоставиха. ГЕРБ и БСП заедно в общинския съвет гласуваха против правото на жителите на общината да се кажат по въпроса за общинско ВиК.

Същите две най-големи политически партии в Ловеч , ГЕРБ и БСП,  пак в синхрон, отхвърлиха възможността да излезем от ВиК асоциацията и после да предоговорим по-ниски цени на водата за ловчалии. Да се чуди човек защо така упорито работят против интересите на местните хора! Не съм чувал да имат личен интерес в тази работа, ама …

РЕФЕРЕНДУМ ТРЯБВА ДА ИМА!

След последното увеличение с 25% на цената на водата ние плащаме по 3.11 лева за кубически метър вода, която идва до чешмите ни по гравитачен път, тоест почти без допълнителни разноски. Тази цена е ЕДНА ОТ НАЙ-ВИСОКИТЕ в България.

Ние, хората от Ловеч, имаме правото да кажем какво да се случва с местното ВиК. Ние плащаме с нашите пари цената на водата и имаме право да решаващ глас! И големите партии, които очевидно се кланят на други интереси и не им пука за нас, не могат да ни отнемат това право!

А най-циничното е, че същите тези партии, които не искат провеждането на местен референдум, и същите хора, които не дават Ловеч да излиза от ВиК асоциацията и да намали цената на водата за хората, днес те/същите/ пак искат да гласувате за тях. И пак искат да ни управляват.

Няма да стане! Време е за ПРОМЯНА! Гласът на хората е по-важен от гласа на политиците!

Изберете ме за кмет и ще направим ПРОМЯНАТА!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

ПП “Партия Български Социалдемократи“

6 коментара

  1. Иронията, особено в писмена форма е много трудно постижима. Опитах да направя закачлив коментар, не се получи, за което Вие нямате вина. Няма за какво да се извинявате, но благодаря за достойното отношение.
    Радвам се, че има хора с не толкова къса памет. Все пак има надежда. Благодаря и за това, че ми показахте че и други хора помнят и мислят.

  2. Г-н Иванов, надявам се да прочетете предходния ми коментар, като се опитате да съзрете опита ми за тънко иронизиране на кандидата, за жалост установявам, че не съм се справила с това. Още наричайки го Киро Вертуту, трябва да Ви говори, че не гледам положително на лицето Гумнеров. С изречението „Киро Вертуту, никога не се е славил, като човек който разбира технологията на управленския процес“, ясно заявявам мнението си, че за мен той няма качествата да е кмет на Ловеч. С изречението „Безспорни са качествата му обаче в партийните дела и изборните процеси.“, изказвам мнението си, че той е способен само в интригите и нагаждането. В предния си коментар, определям Кирил, като лидер на ренегатите. Ренегат е определение за изменник, отстъпник, дори за предател. Иронията в сравнението с сериала „Ренегат“, също мислих че е лесно доловима, но явно и тука не съм се справила.
    Не съм адвокат на Гумнеров. Коментара ми към статията „Кирил Гумнеров: Десет стъпки, които ще променят Ловеч!“, също е написан с опит за ирония. Може да го прочетете и да видите отношението ми какво е. Тогава може би ще видите, че предния ми коментар, също не е с положителен знак, към неговата личност. Впрочем, там ще прочетете и защо го наричам Киро Веруту.
    https://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bb-%d0%b3%d1%83%d0%bc%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%82-%d1%81%d1%82%d1%8a%d0%bf%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%be-%d1%89%d0%b5-%d0%bf/comment-page-1/#comment-1251254019267956557

    1. Искрено искам да Ви се извиня г-жо Петрова за обвиненията които отправих спрямо Вас в предния си пост. Наистина не успях да схвана тънкия Ви намек за ирония спрямо кандидата, особено пък и без да бях прочел коментара Ви под предишното му изказване. Сега вече направих съвсем различен прочит на изказаното от Вас, без разбира се по някакъв начин това да променя отрицателното мнение и на двама ни към тази личност обосновано тук.

  3. Уважаема г-жо Петрова, явно сте се наела да бъдете обществен защитник на г-н Гумнеров в което няма нищо лошо разбира се, но не справяте добре защото Ви липсват аргументи и факти.
    1.По темата с цигарите.Много философски звучи някак си Вашето твърдение, че се е борил за отмяна на Закона за забрана тютюнопушенето в закрити помещения в полза на хората, без да осъзнава положителния му ефект върху същите тези хора. Как човек се бори за нещо без да го осъзнава? И в един момент спира, не защото темата не актуална, а защото просто голямата част от народните представители, за разлика от него подкрепиха закона и не го промениха. Негови бяха и думите “Без Бойко можем-без цигари не.” Ако изходим от презумцията, че не се визира лицето Бойко Борисов като физическо лице, а като министър-председател на България, не е ли това поставянето на един вреден порок за обществото пред институцията Министерски съвет? И последно по тази тема-явен беше стремежа на всички така наречени “защитници” на тютюнопушенето в закрити помещения, че в тях прозират коорпоративни интереси на хотилиери и ресторантьори, а когато те са и депутати почти винаги са свързани с финансови облаги от бизнеса.
    2.За качествата на кандидата. Г-н Гумнеров не се славел,че разбира от управленски процеси, а само от партийни и изборни такива. Ама той е кандидат за кмет на Община-Ловеч госпожо. За да се кандидатира един човек за този пост трябва да притежава необходимия набор от управленски познания, от работа в екип. Кметът на една община е кмет на всички хора живеещи в нея, а не само на тези от партията която го е номинирала. Как човек без управленски познания ще става кмет?Изборите идват и си заминават,това,че има опит в тяхното реализиране и може да агитира и организира няма да бъде от полза на гражданите после когато трябва да се ръководи и менъджира една община.
    3.За ренегатите. Да, г-н Гумнеров и голяма част от неговата листа са ренегати, но не по смисъла на някаква си американска продукция, а по съгласно българския тълковен речник за тази дума- цитирам: “мн. ренегати, м. Човек, който се е отрекъл от политическите си възгледи и е преминал на страната на противника; отстъпник, изменник.” Вижте политическата биография на този господин как се развивала-от избран депутат на “Атака”, после се цепи в Парламента и се обявява за независим такъв. В предишния Общински съвет влязъл през „Избор за Ловеч“, бил в група „Възраждане“, а сега социалдемократ. Какво е това, ако не ренегатство по смисъла на тълковния ни речник? Не по различна е политическата съдба на останалите кандидати в листата му-в предишния общински съвет били в БСП и ГЕРБ,сега също социалдемократи.
    И в заключение: За да си главен герой в нещо /протогонист/ трябва да се отличаваш от останалите с качества които те не притежават, да бъдеш личността която се откроява ярко от общата маса. За себе си, а предполагам,че и за болшинството от хората не виждам,че г-н Гумнеров е този главен герой.

  4. Прекрасно г-н Гумнеров, явно много сте загрижен за жителите на гр.Ловеч. В тази връзка искам да Ви кажа две неща:
    1.По паметливите от нас още помнят когато обикаляхте студията на телевизиите за да искате отмяна на закона за тютюнопушенето в закрити помещения,че пречело на туристическия бизнес. Кога милиехте за хората искрено-тогава или сега и как да Ви се вярва?
    2.ИЗберете ме за кмет и ще направим промяната-откровенна лъжа,защото не кмета, а Общинския съвет ги решава тези неща. И последно,но не и по значимост, вижте си листата от кандидат-съветници, с тези ли много от тях и до момента били общински съветници от двете големи партии и не направили нищо съществено ще направите тази промяна, няма как да се случи.

    1. Не сте прав, господин Иванов.
      1. Смятам, че отправяте обвинения в демагогия към видния обществен деец, г-н Гумнеров. Аз съм убедена, че когато той защитаваше тезата за тютюнопушене в заведения и обществени места го е правил в полза на хората, без да осъзнава положителните аспекти на такова решение. И това, че го правеше, когато темата беше интересна и актуална и спря, когато вече не е нещо което вълнува гражданите, защото повечето сме убедени в правотата на такава забрана, не бива да се отъждествява, като популизъм, защото е чисто съвпадение.
      2. Киро Вертуту, никога не се е славил, като човек който разбира технологията на управленския процес. Безспорни са качествата му обаче в партийните дела и изборните процеси. Следователно, той е качествен кандидат. Относно състава на листата му, не виждам проблем. Това е един компот от ренегати, избрали да ги води най-големия такъв сред тях. Всички си спомняме доста плоската, но същевременно популярна по нашите географски ширини, американска продукция „Ренегат“. Тя ни научи, че ренегата е добър човек, който бие всички. Следователно и Гумнеров е протагонистът в тези избори.

Comments are closed.